Goedkoop een website laten maken met WordPress

Website

Als je een website wilt maken, maar geen groot budget hebt, is WordPress een uitstekende keuze. WordPress is een populair contentmanagementsysteem (CMS) dat beginners de mogelijkheid biedt om zonder technische kennis een professionele website te maken. We gaan hieronder in op de stappen voor goedkoop website laten maken met WordPress.

Kies een hostingprovider en domeinnaam

Voordat je met WordPress aan de slag kunt, heb je een hostingprovider en een domeinnaam nodig. Een hostingprovider is een bedrijf dat de servers beheert waarop je website wordt gehost, terwijl een domeinnaam het adres is waarmee mensen je website kunnen vinden. Er zijn veel hostingproviders die goedkope pakketten aanbieden, zoals SiteGround, Bluehost en HostGator.

Bij het kiezen van een domeinnaam is het belangrijk om iets te kiezen dat relevant is voor je website en gemakkelijk te onthouden is. Probeer ook een domeinnaam te kiezen die eindigt op .nl of .com, omdat deze vaak het meest herkenbaar zijn.

Installeer WordPress

Veel hostingproviders bieden een eenvoudige “one-click” installatieoptie voor WordPress. Dit betekent dat je WordPress met slechts één klik kunt installeren, zonder technische kennis. Volg gewoon de instructies van je hostingprovider om WordPress op je website te installeren.

Kies een WordPress-thema

Een WordPress-thema bepaalt het uiterlijk en de functionaliteit van je website. Er zijn duizenden gratis en betaalde thema’s beschikbaar in de officiële WordPress-themabibliotheek. Bij het kiezen van een thema is het belangrijk om te letten op de responsiviteit, laadsnelheid en beoordelingen van andere gebruikers.

Hoewel betaalde thema’s vaak meer geavanceerde functies en ondersteuning bieden, zijn er genoeg gratis thema’s die geschikt zijn voor beginners. Een populair gratis thema is bijvoorbeeld “Astra”. Nadat je een thema hebt gekozen, kun je het eenvoudig installeren via het WordPress-dashboard.

Pas je website aan

Nu je een thema hebt geïnstalleerd, is het tijd om je website aan te passen. WordPress biedt een gebruiksvriendelijke interface waarmee je de inhoud en het uiterlijk van je website kunt bewerken. Je kunt pagina’s maken, berichten publiceren, afbeeldingen uploaden en nog veel meer.

Om je website een professionele uitstraling te geven, kun je gebruikmaken van WordPress-plug-ins. Plug-ins voegen extra functionaliteit toe aan je website. Enkele essentiële plug-ins voor beginners zijn Yoast SEO voor zoekmachineoptimalisatie, Contact Form 7 voor contactformulieren en Jetpack voor websitebeveiliging.

Optimaliseer je website voor zoekmachines

Als je wilt dat je website wordt gevonden in zoekmachines zoals Google, is het belangrijk om deze te optimaliseren voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Met behulp van de Yoast SEO-plug-in kun je titels, metabeschrijvingen en zoekwoorden toevoegen aan je pagina’s en berichten. Hierdoor wordt je website beter geïndexeerd door zoekmachines en krijg je meer organisch verkeer.

Publiceer je website

Zodra je tevreden bent met het uiterlijk en de inhoud van je website, is het tijd om deze te publiceren. Controleer nogmaals of alles goed werkt en of er geen typefouten of gebroken links zijn. Vervolgens kun je je website delen met de wereld door het domeinnaamadres in te typen in je webbrowser.

Onderhoud en updates

Het onderhouden van je WordPress-website is essentieel voor de beveiliging en prestaties ervan. Zorg ervoor dat je regelmatig back-ups maakt van je websitebestanden en database. Installeer ook de nieuwste updates voor WordPress, thema’s en plug-ins om ervoor te zorgen dat je website veilig en up-to-date blijft.

Goedkoop een website laten maken met WordPress
Schuiven naar boven